Udendørslege / sommerferieaktiviteter

udendørslege

udendoerslegeNu har børnene sommerferie, og det er tid til at finde på nogle gode sommerferieaktiviteter til at fylde dagene med. Her får du forslag til udendørslege / sjove aktiviteter, som passer til børnenes sommerferie for børn i alderen ca. 10-13 år, og som heller ikke koster det hvide ud af øjnene.

Tag fx børnene med ud på en lang cykeltur og udforsk det nærliggende landskab. Hvis I bor i København, kan det fx være en god idé at køre en tur op langs Strandvejen, gør det til en dagstur og kør måske endda hele vejen op til Louisiana i Humlebæk. På Louisiana kan I både besøge udstillingen og børnenes værksted samt spise en medbragt madkurv i den smukke skulpturpark.

Forslag udendørslege

De fleste forældre ønsker at få deres børn udenfor at lege i stedet for, at de skal sidde indenfor og spille computer mm. Her får du nogle forslag til udendørslege, som du kan lave med børn i alderen 10-13 år. I den aldergruppe kan det være en god idé at have nogle konkrete forslag til, hvad de skal lege. De er begyndt at være i en alder, hvor man ikke leger så meget mere, og fx hellere vil spille virtuelle spil.

Rollespil er blevet mere og mere populært, og der er mange foreninger, der arrangerer rollespil også i løbet af sommerferien. Rollespil lærer børnene at leve sig ind i en historie og handle selvstændigt indenfor en fastlagt ramme. Rollespil engagerer og motiverer børnene, som gavner dem både socialt og fagligt, samtidig med at det får børnene ud i naturen!

Man kan også invitere familie og venners børn over til en eftermiddag med skattejagt. For børn i alderen ca. 10-13 år er en mobilskattejagt især populær, da den udfordrer børnene samtidig med at være underholdende og sjov at opleve og løse. Saml et par grupper af børn med minimum 2 børn pr. mobiltelefon. Gerne minimum 3 hold, som konkurrerer mod hinanden på point og tid.

En mobilskattejagt foregår ved, at man efter køb får adgang til et enkelt arrangørsite, hvor man planlægger sin skattejagt. En mobilskattejagt kan tilpasses præcis til det sted man ønsker. Fx en runde i parken eller langs stranden eller inde i byen. Børnene får ved start af skattejagten tilsendt en sms, hvor de logger ind og får historie, kort og spørgsmål og gåder som skal løses. Ligesom med rollespil engagerer en mobilskattejagt børnene og udfordrer deres viden og socialt.

Her finder du mobilskattejagter

Facebooktwitter